MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dlaczego warto jeść rzeżuchę? To łatwo dostępna roślina,...
fot. 123rf

Ile rośnie rzeżucha? Kiedy wysiać rzeżuchę, by była idealna na Wielkanoc? Jak używać jej w kuchni? Sprawdź, jak przygotować się do Świąt

Rzeżucha - źródło witamin

Dlaczego warto jeść rzeżuchę? To łatwo dostępna roślina, która jednocześnie zawiera wiele cennych mikroelementów i witamin, potrzebnych naszemu organizmowi nie tylko wiosną. Rzeżucha jest bogata między innymi w witaminę C, żelazo, magnez, fosfor i wapń. Rzeżucha ma także właściwości przeciwzapalne i przeciwbakteryjne, co może pomóc w walce z infekcjami i chorobami. Ponadto zawiera naturalne antyoksydanty, które pomagają w ochronie organizmu przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi.

Zobacz również

Mieszkaniec gminy Wicko blokował numer alarmowy, bo... ukąsił go kleszcz

Mieszkaniec gminy Wicko blokował numer alarmowy, bo... ukąsił go kleszcz

Sukces po polsku: od kaliskiej giełdy do sieci salonów samochodowych
Materiał informacyjny

Sukces po polsku: od kaliskiej giełdy do sieci salonów samochodowych

Polecamy

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Pij szklankę dziennie, przemyj twarz lub dodaj do kąpieli. To darmowy lek i kosmetyk

Pij szklankę dziennie, przemyj twarz lub dodaj do kąpieli. To darmowy lek i kosmetyk

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna