MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Awokado może również wchodzić w reakcję z niektórymi lekami...
fot. chassenet/123RF

Kto nie powinien jeść awokado? Ten owoc to źródło omega-3, które wspierają zdrowie serca, jednak nie każdy może bezpiecznie go spożywać

Przyjmowanie leków przeciwzakrzepowych

Awokado może również wchodzić w reakcję z niektórymi lekami i zaburzać ich prawidłowe działanie. Dlatego zaleca się, aby osoby przyjmujące leki przeciwzakrzepowe (szczególnie warfarynę) zrezygnowały z jedzenia tego owocu. Spożycie awokado może u takich pacjentów obniżyć skuteczność leków i powodować powstawanie zakrzepów.

Zobacz również

Pierwsza część Pucharu Polskiego Związku Żeglarskiego za nami

Pierwsza część Pucharu Polskiego Związku Żeglarskiego za nami

TEMAT TYGODNIA | Przysmaki Śląska

TEMAT TYGODNIA | Przysmaki Śląska

Polecamy

GIS ostrzega: ta mąka może być niebezpieczna dla alergików

GORĄCY TEMAT
GIS ostrzega: ta mąka może być niebezpieczna dla alergików

Domowa oranżada i lemoniada z czarnego bzu. W gorący dzień nie ma nic lepszego

Domowa oranżada i lemoniada z czarnego bzu. W gorący dzień nie ma nic lepszego

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka