MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
2. Za dużo lub za mało soli – do kiszenia ogórków trzeba...
fot. pixabay.com

Wyśmienite ogórki kiszone – są chrupiące, aromatyczne i zdrowe. Poznaj sprawdzony przepis. Zobacz, jak kisić ogórki i jakich błędów unikać

Błędy przy kiszeniu ogórków. Dodatek soli

2. Za dużo lub za mało soli – do kiszenia ogórków trzeba zrobić zalewę z wody z dodatkiem zwykłej niejodowanej soli kamiennej. Najlepsza proporcja to 1 czubata łyżka soli na 1 litr wody. Kiszone ogórki przygotowane z inną odmianą soli, np. himalajską czy morską, nie będą dobrze smakować.

Zobacz również

Polska - Francja 1:1. Jerzy Engel: Na taki mecz czekaliśmy

Polska - Francja 1:1. Jerzy Engel: Na taki mecz czekaliśmy

"To nie atrakcja turystyczna, ale zagrożenie" - list i mocne słowa Czytelnika

"To nie atrakcja turystyczna, ale zagrożenie" - list i mocne słowa Czytelnika

Polecamy

Podejrzewasz, że masz wysoki cholesterol? Zwróć uwagę na te 3 części ciała

HIT DNIA
Podejrzewasz, że masz wysoki cholesterol? Zwróć uwagę na te 3 części ciała

Owsianka z truskawkami na 3 sposoby. To śniadanie smakuje lepiej niż deser

Owsianka z truskawkami na 3 sposoby. To śniadanie smakuje lepiej niż deser

Chrupiąca sałatka z chipsami. Podaj ją na imprezę, a goście będą zachwyceni

Chrupiąca sałatka z chipsami. Podaj ją na imprezę, a goście będą zachwyceni